Faanyagvédelem

A természetben felnőtt faegyedek, amíg a felhasználás céljából ki nem vágják őket, élőlények, melyek a későbbiekben a felhasználásuk során is magukon viselik a fás szárú növények tulajdonságait. A szerkezetüket felépítő szénből, hidrogénből és oxigénből álló vegyületek a faanyagból gyártott termékekben is megmaradnak, melyek a tönkremenetel irányában ható károsítást okozó gombáknak és rovaroknak élelemforrást jelentenek.  A víz és az UV sugárzás hatására további kémiai átalakulások következhetnek be, amely a faanyag deformációját és elszíneződést okozza.

A Fadoktor Mérnöki Iroda Kft. főtevékenysége a faanyagvédelem, mely során elsődleges cél a faanyag eredeti szerkezetének, szilárdságának és színezetének megőrzése, vagyis a faanyag tartósítása.

A faipart érintő szerteágazó szakértői tevékenységeinkben, favédőszerek és felületkezelő anyagok kereskedelmében, faanyagvédelmi áztatóberendezések és nyomásos telítőberendezések forgalmazásában, valamint kiemelten a faanyagvédelmi kivitelezésekben jelentős tapasztalatokkal és referenciákkal rendelkezünk.
A faanyagvédelem területén bármely kérdésben állunk partnereink rendelkezésére.