Minőségi fa

Vállalkozásunk több, mint két évtizedes hazai és külföldi tapasztalatit felhasználva, mely során szakértőként és kivitelezőként évszázados, sőt több száz éves épületek szerkezeti és burkolati faanyagaival kerültünk kapcsolatba, megállapíthattuk, hogy a korabeli kivitelezés, gyártás során kiemelt figyelemmel válogatott faanyagok a legtöbb esetben jelenleg is betöltik a funkciójukat. A régi épületek faszerkezetei, faburkolatai, az antik fabútorok és használati tárgyak abban az esetben, ha együtt éltek velük a használóik, értő gonddal vigyáztak rájuk, és ezen belül kiemelten védték a nedvesedéstől, most is használhatók.
A faanyag tartós felhasználásával kapcsolatos tudás Magyarországon is rendelkezésre áll, az elmúlt 50 évben azonban ez részben feledésbe merült vagy másodlagossá vált.

Cégünk kiemelt célja, hogy ismét bebizonyítsa, amit elődeink már az elmúlt évszázadokban is tudtak, hogy a faanyagnak és ezen belül kiemelten a hazai fafajok (erdeifenyő, vörösfenyő, akác, tölgy) alkalmazásának kül- és beltérben Magyarországon is létjogosultsága van.

A Fadoktor Mérnöki Iroda Kft. által forgalmazott fatermékek válogatott, az adott felhasználáshoz szükséges legkedvezőbb tulajdonságokkal rendelkező alapanyagokból készülnek.

Termékeink faanyagának válogatásánál kiemelt szempont a sűrű évgyűrűszerkezet, bélmentesség vagy átvágott bél, keskeny szijács, lehetőleg egyenes rostok és a legfeljebb közepes méretű jól benőtt göcsök. Annak a faanyagnak, amely ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik jobb a természetes tartóssága és ellenálló képessége a környezeti hatásokkal szemben, nagyobb a szilárdsága és az alaktartóssága.

A faanyagok fizikai tulajdonságai rétegragasztással, táblásítással jelentősen javíthatók. Ezt figyelembe véve termékeink jelentős része ilyen megmunkálással készül.