Óvjuk környezetünket

A Fadoktor Mérnöki Iroda Kft. ügyvezetőjeként, jómagam erdei környezetben, erdészek között nőttem fel és ebből fakadóan erdésztechnikusi valamint vadgazdasági technikusi végzettséggel és gyakorlattal is rendelkezem. Természeti környezetünk szeretete, védelme és ezen belül az erdő, mely cégünk tevékenységeinek újratermelhető alapanyagát biztosítja, ennek megfelelően nagy jelentőséggel bír számunkra.

Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy termékeink faanyaga tartamos erdőgazdálkodással érintett FSC tanúsítvánnyal rendelkező erdőterületekről származzon, és környezetbarát technológiákkal kerüljön feldolgozásra.

A faanyag tartóssága és ezzel falhasználhatósága mind a faszerkezeteknél, mind a játszótéri és sporteszközöknél és nem utolsó sorban a parkberendezéseknél biztosítja azt, hogy hosszútávon takarékoskodjunk a minőségi ipari faanyaggal.

Kiemelt figyelmet fordítunk a fa természetes tartósságára, melyet alapvetően annak kémiai összetevői, az ún. extraktanyagok határoznak meg. Az olyan megmunkálási módokat is előnyben részesítjük, melyek a fa károsodásához szükséges feltételek kialakulását, elsősorban hosszantartó nedvesedését csökkentik.

A faanyagvédelmi védőkezelések során előnyben részesítjük a környezetbarát favédőszereket, felületkezelő anyagokat, valamint a hatékony és környezetbarát faanyagvédelmi eljárásokat.