SKATEPARKS

Miért válasszuk a Tiptiptap skateparkokat?

 • A skatepark összes elemét több éves tapasztalattal rendelkező profi sportolók tervezték gördeszkások, görkorcsolyázók, rolleresek és bmx kerékpárosok számára.
 • Az elemeket az EN 14974:2006+A2010 biztonsági szabvány szerint tervezték és gyártották.
 • Megoldást kínálunk egyedi monolit gördeszkapályák megvalósításához.
 • Minden elem CNC vezérlésű vágási technológiával készül ipari körülmények között, amely biztosítja a tartószerkezetek stabilitását, ezáltal biztosítva az összes termék hosszú élettartamát.
 • Az alkalmazott anyagok időjárásállók. A termékek gördülőfelületei nagyértékű, magasminőségű, vízálló nyír rétegeltlemezzel burkoltak. A gördülőfelületek csúszásgátló fenil réteget tartalmaznak.
 • A szerkezeti csomópontok összekötésére torx csavarok kerülnek felhasználásra.
 • Mivel az útfelület két rétegeltlemez réteggel burkolt, ezért elhasználódás esetén csak a felső réteg cseréjét kell elvégezni. Ez költséghatékonyabb fenntartást biztosít.

Mit érdemes szem előtt tartani skatepark rendelés előtt?

Egy jó és funkcionális skatepark nem csupán véletlenszerűen szétszórt elemek kombinációja, ezért a következőket kell szem előtt tartani tervezés és vásárlás előtt.

A tervezett skatepark helye:

 • Milyen közterületen kerül felépítésre a pálya?
 • Mekkora a rendelkezésre álló terület a skatepark kialakítására?
 • Milyen a környezete?
 • A skatepark milyen tervezett aljzattal rendelkezik (aszfalt, beton, rét)?
 • Milyen típusú épületek állnak a skatepark közvetlen környékén?
 • Milyen távolságra van a skateparkotól a legközelebbi út?
 • Milyen parképítészeti elemekre lesz szükség a skatepark mellett (padok, szemetesek, kerítések stb.)?
 • Hogyan változtatja meg az új skatepark a közeli és elhaladó emberek jelenlegi szokásait és napi ritmusát?

Skatepark használók:

 • Kik fogják használni az új skateparkot?
 • Milyen a tervezett pálya használatának intenzitása?
 • Milyen korú és képzettségi szintű használóknak tervezik a pályát?
 • Mi lesz a fő használati sporteszköz az új skateparkon (BMX, gördeszka, roller vagy görkorcsolya)?

A tervezett skatepark felhasználóinak igényei:

 • A park tervezése során a fiatalokkal való konzultáció nagy segítséget jelent. A skatepark felhasználói tudják igazán, hogy melyek azok az elemek, amelyeket a leginkább szeretnének látni a parkban, illetve melyek a legkedveltebbek. Ha a fiatal felhasználóknak lehetőségük nyílik részt venni a skatepark kialakításában, gondoskodni is fognak a park épségéről.

A tervezett skatepark költségvetése:

 • Konzultáció szakértővel: a használók által javasolt elemekből álló skateparkról ajánlott szakértőkkel (skatepark tervező és kivitelező) kell konzultálni. A skatepark tervezője megtervezheti, a kivitelező elhelyezheti a kiválasztott elemeket a rendelkezésre álló területen a költségvetési korlátokon belül, és gondoskodhat arról is, hogy a park használatba vehető, valamint biztonságos legyen.

 

 • A park használatának szabályai: Már a tervezésnél figyelembe kell venni a skatepark használati szabályait. Javasolt a skateparkot tájékoztató táblával ellátni, amely az alábbi adatokat tartalmazza:
  • a rámpák használatának szabályai
  • a skatepark fenntartójának megnevezése, elérhetősége
  • mentők, rendőrség, tűzoltóság elérhetősége

Technikai leírás

Minden csomóponthoz magas minőségű, 6×40-90 mm méretű, edzett torx csavarokat kell alkalmazni.

 1. A csavarfejek a felületbe süllyesztettek, ezzel biztosított a biztonságos használat.
 2. A fa távtartók 45×95 mm keresztmetszetűek, szárítottak, impregnáltak és gyalultak. A pallók végei speciális befogással rendelkeznek, ami javítja a faanyag tartósságát.
 3. Az aszfalthoz való csatlakoztatáshoz horganyzott vagy csúszásmentes bevonattal ellátott acéllemezt (3 mm x 250-500 mm, az akadály típusától függően) alkalmaznak.
 4. Az mellvédek horganyzott és/vagy porszórt acélból készülnek. Az ECO változathoz fából készült védőkorlát áll rendelkezésre.
 5. A rámpák felső éleit 60×3 mm-es cső formájú csatlakozó lappal vagy 3-5 mm vastag tüzihorganyzott vagy por szórt szögacéllal zárják le.
 6. A gördülő felületekhez két réteg rétegelt lemez kerül felhasználásra. Az alsó réteg az mellvéd szélén lévő speciális zsebekbe illeszkedik:
 7. A felső réteg 9-15 mm vastag vízálló rétegelt lemez, amely 6 mm vastag csúszásmentesített gördülő felületet tartalmaz.
 8. A mellvéd szerkezete 12-18 mm vastag vízálló rétegelt lemezből készül, de kérésre HDPE műanyagból is gyártható. Ez található a PRO változaton.
 9. A rétegelt lemezeket egy puzzle-típusú csatlakozás kapcsolja egymáshoz.
 10. Alapvetően a tartószerkezet oldalát 9-12 mm vastag laminált vízálló rétegelt lemez borítja, de kérésre 10 mm vastag HDPE műanyaggal is borítható.

Monolit skateparkok

Az ilyen típusú skatepark monolit szerkezetű. Mindenhol aszfalt felület nélkül is elhelyezhető. A park speciális betonoszlopokra szerelt.

A mellvédek tartószerkezete egyedileg tervezett és szabadalmaztatott.

A pálya szerkezetét 300 x 300 x 1500 mm méretű betonoszlopokon helyezték el, biztosítva a pálya stabilitását és hosszú élettartamát.

Az egész szerkezet a talajszint felett 100-500 mm-re került elhelyezésre, ami biztosítja a megfelelő szellőzést. Ezzel minimálisra csökkenthető a talajból a szerkezetre jutó nedvesség mennyisége.

A gördülő felületekhez két vagy három rétegű rétegelt lemez kerül felhasználásra. Az alsó réteg 9-18 mm-vastag, a felső réteg 9 mm vastag vízálló rétegelt lemez, csúszásmentes laminált felülettel.

FW

Laminált, vízálló, rétegelt lemez csúszásmentes felülettel

FF

Vízálló rétegelt lemez

CC

Páraálló rétegelt lemez

Gördülőfelület

Profi, nagy tartósságú gördülő felület

HDPE

Nagy sűrűségű polietilén műanyag

ZNS

Tűzihorganyzott acél

Műszaki leírás

Játszótér, sport- és tornapálya megrendelők, beruházók, építők részére vállaljuk játszóterek, sport- és tornapályák eszközeinek szállítását és a beruházás kivitelezését saját szervezésben, saját szerelő és kivitelező csapatainkkal. A szállítási és kivitelezési határidőket előzetes egyeztetés alapján határozzuk meg. Tekintse meg katalógusunkat és kérje árajánlatunkat!

RÓLUNK

A Fadoktor Mérnöki Iroda Kft. és elődje 2000. óta faanyagvédelemmel, fűrészipari és tovább feldolgozó faipari termékek gyártásával, forgalmazásával és kiemelten játszóterek tervezésével, építésével foglalkozó családi vállalkozás.

KAPCSOLAT

9400 Sopron, Új inkubátorház

M85 gyorsforgalmi út Sopron-Kelet csomópontja mellett. Az útvonatervezéshez kattintson ide!

H-P: 09:00-17:00

Dr. Németh László, ügyvezető

Katona Bence György, főmérnök

Major Dávid, Tervezésvezető

Szemenyeiné Bőr Orsolya, asszisztens

E-mail: fadoktor@fadoktor-mi.hu
Tel.: +3699/386-838

Márton Dániel, faipari mérnök, gyakornok

E-mail: daniel.marton@fadoktor-mi.hu
Tel.: +3699/386-838

AMIT KÍNÁLUNK

Játszóterek

Faanyagvédelem

Parkberendezések

Áztatóberendezések

Telítőberendezések

Skate pályák

© FADOKTOR MÉRNÖKI IRODA KFT.  2018 | Impresszum | Adatkezelési-tájékoztatóWeboldalt készítette: Webpole